Om os

Forlaget linje k, er dannet til vores egne udgivelser om billedkunst. Hvis De har spørgsmål til bøgerne, eller gerne vil bestille et eksemplar, så kontakt os på email: gltandrup@gmail.com eller tlf: 75 61 67 73

 • Leo Tandrup

  Leo Tandrup

  Leo Tandrup (født 1935) er historiker og dr. phil på storværket om Christian den Fjerde Mod triumf eller tragedie I-II, 1979. I 1980 kom det eksistentielle værk om historikeren Kr. Erslev, Ravn I-II. De sidste 30 år har han arbejdet med kunsthistorie, bl.a. med værkerne Det oprejste menneske I-III, 1912, Næbdyret og Hr. Ingenting, 2003, Mefistos mareridt 1997 og Michelangelo. Skønhedens gru, 1992. Han har altid været optaget af, hvordan vi lever sammen. Hvis vi går ned mentalt, som verden og vi selv ser ud, hvordan kommer vi – og verden så op igen? Tandrup har som undervist som lektor i historie ved Aarhus Universitet fra 1974 til 2005. Nu skriver han på fuld tid, Næste bog er en biografi om billedkunstneren Carsten Frank. Læs mere på www.leotandrup.dk.

 • Gitte Tandrup

  Gitte Tandrup

  Gitte Tandrup (f. 1956) er kunsthistoriker, mag. art. fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Hun holder kurser og foredrag i en række sammenhænge, blandt andet på folkeuniversiteterne i Viborg, Aarhus og Ålborg.

  Hun har tidligere skrevet Zigzag mod solen. Udviklingslinier i Vilhelm Bjerke Petersens billeder og skrifter, 1998, Aarhus Universitetsforlag og i samarbejde med Leo Tandrup Idioten og stjernedyret om billedhuggeren Harvey Martin, 2001, forlaget Tommeliden. Hun har desuden skrevet en række artikler i bøger og tidsskrifter, blandt andet i kunsttidsskriftet Hrymfaxe & Janus.